3 Şubat 2010 Çarşamba

BİR NEHİRKİ ÖMRÜM


sonra fark ettim ki
su akıyor, rüzgar esiyor, yağmur yağıyor
herşey yine ve aynı şekilde oluyor..
öyle bir yere geldim ki ,
sıcak ve soğuk,
aşk ve nefret,
savaş ve barış
üşümek ve sonra ısınmak gibi..
gitsem ayrılık olur, kalsam çöl..
gidersem bende hasret olur
ve belki beni sevenler de özler ama
anladım ki özlemden hiç kimse ölmüyor,
ama ben ölüyorum.!
nefes alıyorum, önemsiyorum ve gitmek istiyorum..
anladım ki hasret yeni bir aşk’a kadar sürüyor..
sevdiklerim ve beni sevenler,
bağışlayın su akıyor ve ben gidiyorum…


Tuncay Akdoğan' ın bu güzel şiirini paylaşmak istedim sizinle.Bu şiiri her dinlediğimde eski düşüncelerim geliyor aklıma.Onsuz burada kalamam bu ülkeden gitmem lazım(aslında kaçmam),onun yüzünü görmek istemiyorum(ki zaten göremiyordum),hiçkimsenin beni tanımadığı bir yerde yeniden bir hayat kurayım kendime(farkettim ki zaten beni tanıyan hiçe yakın insan varmış çevremde).Artıkkendi kendime diyorum ki; kızım bak zaten seni gerçekten anlayan,en azından anlamaya çalışan,sana değer veren ve bunu belli eden,seni az da olsa düşünen kaç kişi var ki hayatında.Kaçman gerekse eğer hepsinden kaçmalısın bir sevgili senin canını yaktığı için değil,kaçar gibi değil,kariyer için belki ya da ne biliyim gezmek için.Annem birgün neden kaçıyorsunki kaçman senin suçlu olduğunu gösterir demişti,ne de güzel söylemiş canım annem. Eyyy hayat bak ben burdayım.Canımı yakmaya devam et korkmuyorum senden.Arada sendeliyorum farkındayım ama emin ol beni yerle bir etmeyi hiçbir zaman başaramayacaksın!!!

5 yorum:

  1. kaçmak istesen nereye kaçabilirdin ki? hem kaçmana ne gerek vardı? :) sendelediğini farkediyorum, ama düşmene asla izin yok=) laboratuvarın önünde yerler buz tuttuğu için kaymıştımda sırtüstü düşmeden sen beni tutmuştun ya,aynen öyle =)

    YanıtlaSil
  2. sayın büyüğüm,size saygı duydum ve haddim değil ama sizi takdir ettim..ne olursa olsun, neden ne olursa olsun kaçmamalıyız...kaçarsak istenileni yapmış oluruz,istediğimizi değil...kaçarsak bir daha dönmek istediğimiz de aynı yerde takılırız ama kaçmadan devam etmek olması gerekendir kanımca...umarım her sendelemeler seni pek hırpalamaz ve yoluna dosdoğru devam edersin..

    YanıtlaSil
  3. :) saol dostum beni tutanlardan biri olcaksın biliyorum..iyi ki varsın canım

    YanıtlaSil
  4. tesekkur ederım agın.yas olarak cok buyuk sayılmam hatta kucuk gosterdıgımı bıle soyleyenler var ama cektıgım acılar benım yasımda bırıne agır gelebılcek seylerdı.coguna tecrube deyıp yoluma devam edıyorum ya da gormezden gelıyorum elımden geldıgınce.dıkkat et kendıne :)

    YanıtlaSil
  5. yaş kompleksine girmek üzere olan büyüklerimdensin:)uyarını dikkate alacağım,saol:)

    YanıtlaSil